Onze vakmensen zijn ook gedreven in kleine en grote restauraties. Met veel plezier en aandacht voor detail heeft Bouwbedrijf den Toom-Heikoop elf Kinderdijkmolens aan
de Nederwaard en Overwaard gerestaureerd. De achttiende eeuwse werelderfgoed-molens zijn van boven tot onder in oude glorie hersteld; van de fundering tot het inboeten van metselwerk en het opkrikken van de romp.

Ook in het fort bij Vuren, onderdeel van de Hollandse Waterlinie, is een monumentale burcht geconserveerd en een nalatenschap in ere hersteld. Hierbij was het belangrijk dat de
authentieke karakteristieken werden gecombineerd met de moderne vereisten van een bed and breakfast/appartementen.

Bijzondere aandacht gaat ook uit naar de Maria Johanna Hoeve in Noordeloos waar Bouwbedrijf den Toom-Heikoop de voormalige wagenloods heeft getransformeerd naar een moderne brasserie én in een eerder stadium een veestal naar een bed and breakfast. Het complex met aanliggende golfbaan heeft een volledige metamorfose ondergaan. In samenwerking met bureau Lakerveld is een fraai en gebruiksvriendelijk resultaat behaald.

Projectontwikkeling

Een nieuwe discipline binnen onze organisatie is Den Toom Projectontwikkeling (DTP). Speciaal voor het opstarten, begeleiden en uitvoeren van onafhankelijke bouwprojecten zetten wij een ervaren taskforce in. Zo kunnen wij de kosten en voortgang van eigen bouwprojecten volledig controleren.