Vaart 10 – Gorinchem | Tel 0183 58 12 51

Referenties

Om zoiets goed te kunnen doen moet je geen bloed, maar betonmortel in je aderen hebben’

In 2022 start Merwetank uit Gorinchem met de bouw van een nieuw tankopslagbedrijf in Dordrecht. In de Tweede Merwedehaven is 25.000 m² grond gekocht, waarop een tankopslag gevestigd kan worden van ca. 87 tanks, goed voor een totale opslag van ca. 70.000 m³ tankinhoud. Het betreft opslag voor plantaardige olie die in de voedingsmiddelenindustrie gebruikt wordt. Een ontzettend kapitaal intensieve investering, die in meerdere fases in de komende 1 – 2 decennia gerealiseerd moet worden.

In de eerste fase wordt een fundering gemaakt voor ca. 30.000 m³ en een bedrijfsgebouw van ca. 1000 m², waarin 5 verladingsstations voor vrachtwagens gemaakt worden en voorzieningen voor operators en kantoorpersoneel komen. Tevens wordt er een afmeervoorziening gemaakt, waarmee schepen met een laadvermogen tot ca. 3000 ton af kunnen meren en geladen of gelost kunnen worden.

Voor de bouw koos Merwetank voor Bouwbedrijf Den Toom – Heikoop. Directeur Wout de Jong: ‘DTH heeft onze terminal in Gorinchem in 2014 ook gebouwd. Daar waren we zeer tevreden over. In deze tijd van prijs onzekerheden ligt volgens onze architect een aanbestedingstraject niet zo voor de hand. We hebben dus gekozen voor een bouwteamverband. Daarin zijn twee dingen heel belangrijk: we moeten elkaar vertrouwen en we moeten elkaar wat gunnen. Onze architect voert regie op dat proces en ik denk dat zowel DTH als Merwetank geen spijt hebben dat we voor deze optie gekozen hebben.’

De keuze voor DTH werd mede ingegeven doordat in het bouwproject heel veel beton verwerkt gaat worden. Alles bij elkaar ongeveer 2000 m³, waarvan ruim 1100 m³ een keer in één dag moet worden gestort. ‘Om zoiets goed te kunnen doen moet je geen bloed, maar mortel in je aderen hebben’, lacht De Jong, ‘maar het is niet alleen het betonstorten wat we belangrijk vinden, ook het bedrijfsgebouw moet van enige allure zijn. Wij denken dat beide aspecten bij Den Toom – Heikoop in goede handen zijn’.

Omstreeks 1 februari 2022 zal de eerste van 825 heipalen van 25 meter lengte in de grond gaan. Met de bouw van de tanks van de eerste fase is reeds in maart 2021 begonnen en die zullen in het voorjaar aangeleverd worden. De planning is dat aan het einde van de zomer van 2022 het eerste schip z’n lading in de tankterminal kan afleveren.

Wout de Jong Directeur Merwetank

Kort, bondig en eerlijk: “valt niet te redden”.

Het eerste contact met Marien den Toom was al 15 jaar geleden, toen we hem vroegen om de staat van ons oude huis te beoordelen. Kort, bondig en eerlijk: “valt niet te redden”. Net beneden het maaiveld gebouwd en inmiddels door al het optrekkend vocht onherstelbaar beschadigd. Om heel veel redenen duurde het heel lang voor we uiteindelijk konden starten met de bouw van een nieuw huis op dezelfde plek. Marien dacht mee, luisterde  naar onze ideeën en maakte, met inzet van de juiste mensen, de vertaalslag naar een ook bij de gemeente haalbaar plan. De uitvoering wordt nu gerealiseerd door zijn eigen mensen en partijen die ingehuurd worden, worden geselecteerd op eerder behaalde resultaten en betrouwbaarheid. Het contact blijft hetzelfde: eerlijk, duidelijk en open. Dat geldt ook voor de prijzen die gehanteerd worden: de begroting is realistisch, uitgebreid en doordacht. Geen verborgen kosten, meerprijs voor onze eigen aanvullingen wordt vóóraf doorgegeven dus ook geen grote verrassingen aan het eind. Er wordt een mooi huis gebouwd op basis van een prettige samenwerking!

Gerrie en Anton

Ik denk dat wij de lastigste klant zijn. 

Wij wonen in een meer dan 400 jaar oude boerderij. Een verbouwing in zo’n huis is tamelijk gecompliceerd, omdat je nooit weet wat er tevoorschijn komt. En dan moet een verbouwing bij ons óók nog binnen een onmogelijke  tijd klaar zijn en het liefst zo gebeuren dat we er geen last van hebben! Ik begin Marien bij de aankondiging en voorbespreking dan ook altijd eerst mild te stemmen met kopjes koffie. Maar het is ongelooflijk: het is altijd op de afgesproken tijd klaar. Vooral dankzij de voortreffelijke vakmensen. Zonder iemand tekort te willen doen, noem ik in het bijzonder even Dick en Michel (mijn kleindochter zegt “Buurman en Buurman”). In het geval van de ingrijpende verbouwing van onze keuken werkte Den Toom Heikoop ook heel goed samen met de Interieurbouwer en de Installateur. Bij het volgend ‘project’ zeker weer Den Toom Heikoop.

Kommer en Josien Damen

Loading...